Uyuz Cilt Kanseri Yapar mı ?
Uyuz hastalığına yakalanan insanların büyük bir bölümü uyuz ciltte kuruluk yapar mı? Uyuz cilt kuruluğu yapar mı ? Uyuz Cildi Kurtur mu ? uyuz cilt kanseri yapar mı ? gibi soruların cevabını internet mecrasında arayıp duruyorlar. İşte bu içeriğimizde sizlere Bu soruların hepsinin cevabını detaylı olarak veriyoruz.
Cilt kanseri yani deyim yerindeyse deri kanseri kanser hastalıkları arasında en yaygın olanıdır. Özellikle de Türkiye’de dil kanserine yakalanan insan sayısı oldukça fazladır. Mesela melanom adı verilen cilt kanseri Türkiye’de son zamanlarda %200 kapasitesinin üzerine çıkmıştır. Kanserden ölenlerin büyük bir bölümü melanom kanserine yakalanarak vefat etmiştir. Tabii ki hal böyle olunca uyuz hastalığına yakalanan insanlar da dil kanseri olmaktan korktukları için internet mecrasında sürekli olarak uyuz Cilt kanseri yapar mı şeklinde sorularla araştırmalar yapıyorlar.
Uyuz hastalığı gözle görülemeyen mikroskobik cihazlarla görülebilen küçük böceklerin cildimize yerleşerek tüneller açması ve derimizin içerisinde yaşaması ile meydana gelen ve ağır kaşıntılara sebep olan dolayısıyla ciltte sivilce benzeri kabarmalar lekeler izler dökülmelere sebep olan bir rahatsızlık türüdür ancak kansere dönüşmez. Uyuz hastalığına yakalanan insanların egzama oldukları görülmüştür ve Doktorlar tarafından da söylenmiştir. Fakat kanser riski taşımamaktadır. Cildimize yerleşen dişi uyuzların yumurtalarını bırakması ile beraber cildimizdeki deri üzerinde alerjik tepkimeler ağır kaşıntılar ve döküntüler meydana gelir. Uyuz tedavi edilmediği süreç içerisinde Biraz önce söylemiş olduğumuz gibi egzama gibi hastalıklara ve kalıcı rahatsızlıklara sebep olabilir.
Uyuz Cildi Kurutur mu ?
Uyuz hastalığı genel olarak temizlik konusuna dikkat edilmeyen ortamlarda bulunuyor olsa bile en temiz insanı bile geçişi ve bulaşması son derece normal bir durumdur. Yani kısacası hijyenle pek de alakası olmayan bir rahatsızlıktır. İnsanların uzun süre boyunca yakın temasta bulunması neticesinde bulaşabilir. 15 dakika boyunca uyuz hastalığı taşıyan bir insanla temas halinde bulunmanız durumunda ya da cinsel temasla cinsel ilişki ile uyuz hastalığına yakalanabilirsiniz. Genelde birden fazla kişiyle cinsel temasta bulunan, hapishanelerde, bakıma muhtaç olan sokak insanlarında, toplu taşımalarda, askeri kışlalarda, huzurevlerinde ve buna benzer kalabalık koşullarda yaşayan insanlar ile okullardaki çocukların bulunduğu yaşlıların bakım yapıldığı tesislerde uyuz hastalığına yakalanma riski son derece yüksektir.
Uyuz hastalığı ciltte kuruma yapar mı? Sorusunun cevabına gelince kabuklu uyuz adı verilen bir uyuz çeşidi bulunmaktadır. Buna Norveç uyuzu derler. Bir insanda çok aşırı yani on binlerce uyuz akarı bulunmasından kaynaklanan bir çeşit istila gibi düşünebiliriz. Sayı bu kadar fazla olunca uyuzlar daha fazla doğum yapacak daha fazla çoğalacak ve dolayısıyla deride dökülme kabuklanma gibi şeylere sebep olacaktır. Elbette bu durumda ciltte kurumaya sebep verebilir. Kabuklu uyuz genelde çok zayıf olan ve iyi beslenmeyen yaşlılarda ve engelli insanlarda görülür. Bu uyuz normalinden çok daha bulaşıcıdır ve salgınları önlemek için çok hızlı bir şekilde doktor tavsiyesi ile ve reçete edilen ilaçlar ile tedavi edilmesi gerekmektedir.
Uyuz Sonrası Cilt Kuruluğu Neden Olur ?
Uyuz hastalığına yakalanan insanların tedavi edilmesi çok uzun sürmektedir. Zaten bu hastalığa yakalandıktan sonra ortalama olarak 6 hafta sonra kaşıntılar başlar aynı şekilde tedavi olunduktan sonra 6 hafta kaşıntılar devam eder. Yani vücudunuzda hiçbir şekilde uyuz canlısı kalmasa dahi kaşıntılarınız bir buçuk ay boyunca devam edecektir. Özellikle de sıcak duşa girdiğinizde ve geceleri tam uykuya dalarken bu canlılar hareketlenmeye başlar ve derinizin altında tüneller açarak doğum gerçekleştirirler. Dolayısıyla kaşıntıları artacaktır. Uyuzu atlatabilmek için çeşitli merhemler kremler beyaz sirke limon alkol gibi birçok etken madde bulunuyor. Bunların büyük bir bölümünü vücudunuzda kullandığımız için ve uyuz hastalığımız süresince sürekli olarak kaşıntıların sebep olduğu sivilce benzeri kabarıklıkların vücudumuzda tahrişe sebep olduklarından dolayı uyuz sonrası ciltte kuruluklar meydana gelebilir.
Bu durumu tolere edebilmek için standart yaşamınıza devam etmelisiniz. Klasik vücut merhemleri ve vücut kremleri kullanarak vücudunuzdaki cilt kuruluğundan kurtulabilirsiniz. Tavsiye olarak vücudunuzda lekeler meydana geldiyse bundan da kurtulabilmek için contractubex adı verilen merhemi tavsiye edebiliriz. Bu merhem sayesinde vücudunuzda oluşmuş izleri yok etme şansına sahip olabilirsiniz. Ayrıca kaşıntılar yoğun bir şekilde devam ediyorsa bu kaşıntıları durdurabilmek için de stilex adı verilen jel kremi kullanmanızı tavsiye edebiliriz.